Openingstijden
De praktijk is iedere werkdag geopend van 08.00 tot 17.00 uur.
Spoedgevallen / EHBO
Bij verwondingen of spoedeisende klachten kunt u tijdens onze openingstijden direct naar de praktijk toe komen. Als u belt dat u eraan komt, kan de huisarts alvast rekening houden met uw komst.
Bel 112 bij een levensbedreigende situatie!
Afspraak maken
Spreekuur op afspraak
Het spreekuur wordt gehouden op iedere werkdag. Voor het spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken.
Dit kunt u doen op maandag t/m vrijdag: telefonisch tussen 08.00-10.30 uur en tussen 14.00-15.00 uur.
Online afspraken
Het is mogelijk om online afspraken te maken via onze website. Het maken van een afspraak kan vanaf de eerstvolgende werkdag wanneer u inlogt. U kunt een afspraak inplannen bij de huisarts, praktijkondersteuner of assistente. Het vermelden van uw naam, geboortedatum, telefoonnummer en reden van de afspraak is noodzakelijk. Let er s.v.p. op dat u één klacht op een enkel consult kunt bespreken en wanneer u meer tijd nodig heeft, u een dubbele afspraak maakt. Voor spoedgevallen blijft het altijd het advies om 112 te bellen of te bellen met de assistente.
Assistente
Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan. Bij verhindering graag tijdig de afspraak afzeggen.
Bereikbaarheid
We doen ons uiterste best om zo goed mogelijk bereikbaar te zijn. Zonder uw hulp is dit onmogelijk. Houd het a.u.b. kort aan de telefoon. Lukt het doorkomen niet gelijk probeer het dan later nog een keer.
Meer tijd
Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda.
Huisbezoek
Wanneer het om een medische reden niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.
No show
Het kan voorkomen dat u niet meer in de gelegenheid bent om op uw afspraak te komen. Wij willen u verzoeken om uw afspraak minimaal 24 uur van te voren af te zeggen. Indien u zonder afzegging uw afspraak niet bent nagekomen, ontvangt u van ons een mail waarin wij u verzoeken om ons per mail of telefonisch de reden hiervan door te geven. Er kunnen altijd omstandigheden zijn waarom een afspraak niet kan worden nagekomen of is vergeten. De 2e keer van het niet nakomen van de afspraak worden de kosten van het consult in rekening gebracht. Deze rekening is op uw eigen kosten en kunt u niet indienen bij uw verzekering.
Telefonisch terugbelspreekuur
Voor korte en eenvoudige vragen kunt u gebruik maken van het terugbelspreekuur. Dat heeft als voordeel dat u meestal niet naar de praktijk hoeft te komen.
Indien u voor 12 uur belt en uw telefoonnummer achterlaat, probeert de huisarts u zelf zoveel mogelijk tussen 12.00 en 17.00 uur terug te bellen.
Herhalingsrecepten
Indien u een herhalingsrecept vóór 12.00 uur aanvraagt, liggen deze na 2 werkdagen klaar bij de apotheek.
Verder zijn we hard aan het werk geweest om onze telefonische bereikbaarheid te verbeteren. We maken gebruik van een nieuwe telefooncentrale met daarin ook een aparte herhaalreceptenlijn die 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar is! Dit zal hopelijk heel wat telefoontjes kunnen schelen.
Uiteraard zal het herhalen van recepten telefonisch via de assistentes of aan de balie tot de mogelijkheden blijven behoren.
Avond-, nacht- en weekenddienst
Huisartsenpost Breda
Voor de avond-, nacht- en weekendwaarneming zijn wij aangesloten bij de Huisartsenpost Breda. Op de huisartsenpost werken alle huisartsen uit Breda en omgeving samen. De huisartsen op de huisartsenpost zijn huisartsen uit onze regio of huisartsen die door hun zijn ingehuurd om dienst te doen.
Afspraken
Houdt u bij het maken van een afspraak uw verzekeringsgegevens bij de hand.
Adres huisartsenpost
Gelegen naast de spoedeisende hulp van het Amphia ziekenhuis.
Molengracht 21
4818 CK Breda
Tel. 076-5258500
De waarneming door de Huisartsenpost is uitsluitend bedoeld voor acute problemen die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag. Het is dus niet de bedoeling dat u naar de Huisartsenpost gaat omdat u overdag niet op het spreekuur kunt komen. In dat geval zal de drukte te groot worden en komt de zorg voor de patiënten die wel dringende zorg nodig hebben in gevaar!
Praktijkassistente
De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische terugbelspreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten.
De assistente zal u bij het maken van afspraken of andere vragen vaak ook naar de aard van uw klachten vragen. Wij verzoeken u hierop zoveel mogelijk antwoord te geven. Voor de assistente gelden dezelfde regels voor wat betreft geheimhouding als voor de artsen en ook zij zullen zorgvuldig omgaan met de vertrouwelijke informatie die u geeft.
U kunt bij de assistente verder terecht voor:
- Herhaalrecepten
- Het meten van de bloeddruk
- Aanstippen van wratten
- Verbinden van wonden
- Oren uitspuiten
- Het geven van injecties
- Hechtingen verwijderen
- Zwangerschapstest
- Urine onderzoek
- Longfunctieonderzoek
- Verstrekken van informatiefolders
- Uitstrijkjes maken
Maak hiervoor telefonisch een afspraak, op werkdagen tussen 08.00 en 12.00 uur of tussen 14.00-16.30 uur. U kunt ook online een afspraak inplannen.
Praktijkondersteuning
Naast huisartsen en assistentes is ook een praktijkondersteuner in de praktijk werkzaam. Dit is een medewerkster met een voortgezette opleiding voor de zorg van mensen met een chronische aandoening. Zij doet speciale spreekuren voor patiënten met diabetes, hart- en vaatziekten, longaandoeningen zoals astma of COPD, allergieën en ouderenzorg.